sotad look..

att makea ögonen på rätt sätt är ju olika för alla. man har ju väldigt olika typer av ögon. dessutom kan ju ens egna två ögon vara olika. då kan det bli extra kruxigt att lyckas med en sotad look. som den nedanför till exempel, men, övning ger färdighet! det är faktiskt det bästa råd jag kan ge. öva dig fram. då menar jag inte en timme innan du ska iväg. utan kanske på kvällen innan du ändå ska sminka av dig. pröva lite för skoj skull liksom. till slut lär du mer och mer förstå hur DU ska göra för att få dina ögon att se så lika ut som möjligt.ta kort med kameran och kolla sedan. på något sätt blir det ett annat sätt att se det förutom i spegeln det är.

en annan sak är den att det kan vara bra att låta maken få “sitta till” sig lite innan du bestämmer dig för att ta bort den, innan du ger upp vill säga;). det “softar” till sig. en sotad look skall ju vara så oskarp som möjligt, inte finnas några linjer, färgerna ska gå ihop. sudda ihop med fingertoppen. pensel kan vara bra men jag tycker att det fäller så mycket under ögat då och det orkar man ju inte med. nej en bra suddapplikator av ett gummi som är “segt” är bäst. en sådan kvalité som går att tvätta många gånger utan att den pajar, de är bäst.

innan man lägger den mörka skuggan på locket ska du ha “löspudrat” ögat och gärna ha lagt mycket av en ljus skugga under. då har du något att jobba “ihop” den mörka skuggan med. svart kajal längst intill franskanten är bra att lägga innan allt, innan löspudret och allt. det är snyggast för mascaran får då dina fransar att se så långa ut som möjligt.

mascaran tar jag alltid först, men det är alla väldigt olika om. jag lyckas alltid kleta ner hela locket med svart klet (med flit för att de ska bli så fina som möjligt, utkammade och oklumpiga) så jag gör det först och när jag är klar fixar jag lite extra färg på dem, som en sista touch.

använd färger med lyster i, de sitter bättre och “går ihop” med varandra bäst.

har du väldigt blåa ögon; grundsota med en bronsbrun färg först, sedan ta det svarta ovanpå. det tar fram blåheten i dina ögon.

bruna ögon är alltid fint med svartaste svart. va försiktig med vitheten på den ljusa skuggan dock, ha mer beige färg istället.

alla är olika. PRÖVA dig fram.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s