vänner:)

mumin

Mumintrollet tycker att mumindalen är en otrolig bra plats att bo på men han tycker att det skulle vara ganska roligt att få bo på något annat ställe också. Han tycker att mamma och pappa har ju sett världen men han har ju bara sett dalen och lite runtomkring, det är därför han älskar att gå på äventyr och upptäcka ställen som han aldrig tidigare har sett.

Han är ett ganska modigt troll för det är inte alla som skulle våga slåss mot en hemsk giftbuske men Mumin såg det som sin plikt för i busken satt Snorkfröken och efter att han räddade henne har hon varit Mumins bästa tjejkompis. Tjejkompisar och killkompisar är inte samma sak tycker Mumin, man gör inte riktigt samma saker med dem när man leker men han trivs otroligt bra i båda Snusmumriken och Sorkfrökens sällskap.

Som ni förstår har Munin ett hjärta av guld och försöker förstå sig på de figurer som man möter vid dalen. Han tycker att det är spännande när Muminpappan läser högt ur sina memoarer. Han njuter av att han hamnade just i muminfaniljen för mamma och pappa är inte så stränga utan de tycker att han ska ha det roligt och det har hanP26-05-09_1209

Lilla My är den yngsta av Mymlans många barn (Mymlan vet själv inte riktigt hur många barn hon har). Lilla My gör allting som faller henne in och är för det mesta en riktig retsticka. Lilla My kan inte vara ledsen hon är bara arg eller glad. Hon säger det som faller henne in och bryr sig inte om, om hon sårar någon. Hon tycker att det är roligt att gömma sig för sin storasyster och det är lätt för hon är ju så liten.
Lilla My är inte rädd för något och hon älskar farliga saker.

Hon har väldigt vassa tänder och de använder hon till att bita på figurer som hon inte tycker om. Hon älskar att skrämma Sniff för hon vet mycket väl att han är rädd av sig. Hon överdriver och säger att saker som inte är farliga är otroligt farliga och när Sniff blir rädd så säger hon att han är en fegis.

Lilla My vill lära sig saker som är farliga och vill gärna följa med på Mumins äventyr fastän att hon är så liten.
Hon tycker också att det är roligt att ge sig ut på egna äventyr men hon hamnar lätt i fara och blir arg när någon kommer och räddar henne, för hon tycker att det är spännande.pikku-myy

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s